Σαλάτα με μπρόκολο και γιαούρτι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δροσερή σαλάτα με κρεμώδες dressing και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 2 φέτες μπέικον
  • 1/2 φλ. παγάκια
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. αριάνι
  • 1/3 φλ. γιαούρτι
  • 1/4 κ. γλυκού ξύσμα lime
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr φουντίτσες μπρόκολου σε μπουκιές
  • 1/3 φλ. σταφίδες
  • 2 κ. σούπας ψημένος ηλιόσπορος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάλε τα παγάκια με το κρεμμύδι και ένα φλιτζάνι νερό, άφησέ τα για 10 λεπτά, σούρωσέ τα και στέγνωσέ τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα τηγάνι ψήσε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και κράτησε ένα κουταλάκι από το λίπος του.
  • Ψιλόκοψε το ψητό μπέικον και σε ένα μπολ ανακάτεψε το αριάνι με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό lime και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε το μπρόκολο σε μπουκίτσες, τα κρεμμύδια και τις σταφίδες στο dressing και ανακάτεψε καλά.
  • Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Πριν το σερβίρισμα, ανακάτεψε ξανά καλά, πρόσθεσε αλατοπίπερο, τον ηλιόσπορο και το μπέικον.

Read More

And More