Σφολιάτα με λεμόνι και κρέμα

2 ώρες 35΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δε χρειάζεσαι πολλά υλικά για ένα καλό γλυκό! Κι επειδή το Πάσχα το τραπέζι σου θα είναι φορτωμένο με… βαριές γεύσεις, αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • μια βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.
  • Μόλις πάρει βράση συνέχισε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κόψε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάλ’ τα μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)
  • Άφησε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.
  • Βγάλε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλ’ τα σε σχαράκι που από κάτω έχεις βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ξετύλιξε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Βάλε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.
  • Δίπλωσε τις άκρες της σφολιάτας.
  • Άλειψε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπάλισέ την με άχνη.
  • Βάλε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
  • Ψήσε για περίπου 22-24 λεπτά.
  • Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
  • Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτύπα την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Βάλε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σέρβιρε με την κρέμα.

Tip

Πασπάλισε με λίγη άχνη το γλυκό σου πριν το σερβίρεις.

Read More

And More