Σφολιατάκια με λιωμένο μπρι και μαρμελάδα cranberry

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά καναπεδάκια με τραγανή σφολιάτα, μπρι και μαρμελάδα

Συστατικά

  • 400 gr φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 150 gr τυρί μπρι
  • 6 κ. σούπας μαρμελάδα cranberry
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια άπλωσε την σφολιάτα και άλειψέ την με το χτυπημένο αυγό.
  • Με ένα μαχαίρι κόψε το φύλλο σε περίπου 40 τετράγωνα κομμάτια.
  • Τοποθέτησε τα μισά κομμάτια (~20) πάνω στα υπόλοιπα (~20), ώστε να έχεις τελικά περίπου 20 ψηλά κομμάτια.
  • Τοποθέτησε τα σφολιατάκια στο ταψί και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Κόψε το μπρι σε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τες πάνω στα καυτά σφολιατάκια.
  • Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Τοποθέτησε τα σφολιατάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε καθένα με μια μικρή κουταλιά μαρμελάδα.
  • Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και σέρβιρε.

Read More

And More