Shrimp dog

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βιετναμέζικες γαρίδες σε ψωμάκι hot dog

Συστατικά

  • 1 αγγούρι σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. ραπανάκια σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. καρότα σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλ. ξύδι ρυζιού
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/8 κ. γλυκού fish sauce
  • 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ. σούπας ξύσμα lime
  • 3 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια hot dog
  • φρέσκος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα καρότα μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και άφησέ τα.
  • Ανακάτεψε τη μαγιονέζα με τη fish sauce και άφησε το μείγμα στο ψυγείο.
  • Στέγνωσε καλά τις γαρίδες με απορροφητικό χαρτί και ανακάτεψέ τες σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό lime, το αλάτι και τη σκόνη κόλιανδρου.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τις γαρίδες και ψήσε για δύο με τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Άωοιξε τα ψωμάκια στη μέση, άλειψε το εσωτερικό με την  αρωματισμένη μαγιονέζα, από πάνω μοίρασε τα πικλαρισμένα λαχανικά και έπειτα τις ψητές γαρίδες.
  • Πασπάλισε το εσωτερικό με τον φρέσκο κόλιανδρο και σέρβιρε.

Read More

And More