Σνίτσελ γαλοπούλας με σάλτσα γιαουρτιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά φιλέτα γαλοπούλας σε κρούστα από πρέτσελ με μυρωδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Συστατικά

Για τα σνίτσελ:

  • 2 φλ. πρέτσελ
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 500 gr φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες για σνίτσελ
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για το dressing:

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τα πρέτσελ μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακάτεψέ τα σε ένα πιάτο με το τρίμμα ψωμιού και λίγο αλάτι.
  • Πάρε τα σνίτσελ γαλοπούλας και βύθισέ τα ένα-ένα στο τρίμμα, πιέζοντάς τα ώστε να απλώσουν και να κολλήσει το τρίμμα πάνω τους.
  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σνίτσελ με μία κουταλιά βούτυρο.
  • Ψήσε για περίπου τρία λεπτά, γύρισε τα σνίτσελ πλευρά, πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Άφησε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και σέρβιρε με τα σνίτσελ.

Read More

And More