Σουφλέ από την γαλοπούλα των γιορτών

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μερικά αυγά, λίγο γάλα και αλεύρι και ξαφνικά κρύφτηκε το κρέας της γαλοπούλας που απέμεινε από τα Χριστούγεννα. Υπέροχος τρόπος να ανακυκλώσεις το φαγητό που έμεινε και να μην το πετάξεις. Μια ακόμη υπέροχη ιδέα της Μάρθας Συριανάκη

Συστατικά

  • Για κάθε 1 φλιτζάνι κοτόπουλο βρασμένο στήθος χωρίς πέτσες ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 & 1/3 φλιτζάνια γάλα καυτό
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι / Λευκό πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι να γίνει ένα
  • Ρίξε σιγά, σιγά και το καυτό γάλα και ανακάτεψε να πήξει και να γίνει μια μπεσαμέλ
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα κομμάτια γαλοπούλας, τους κρόκκους των αυγών καλά χτυπημένους, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
  • Μόλις το μείγμα κρυώσει τελείως, συμπλήρωσε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • Ανακάτευσε ελαφρά και άδειασε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή φόρμα
  • Ψήσε στους 180οC για 30 λεπτά
  • Σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More