Σουφλέ με γλυκοπατάτες

1h 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό σουφλέ με γλυκοπατάτες, φασόλια και καπνιστή μοτσαρέλα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας + έξτρα για άλειμμα ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 900 gr γλυκοπατάτες σε κύβους
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 3 φλ. καπνιστή μοτσαρέλα
  • 1 κ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • γιαούρτι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 22×33 cm.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρισε το κρεμμύδι για οκτώ με 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα περίπου πέντε λεπτά και μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξε τα φασόλια, τις ντομάτες κονκασέ αφού τις σουρώσεις, ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και το σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Ρίξε όλα τα υλικά στο σκεύος, άπλωσέ τα ομοιόμορφα και πασπάλισε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  • Άλειψε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο με λάδι και σκέπασε το σκεύος καλά.
  • Ψήσε στο φούρνο για μισή ώρα και έπειτα βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα περίπου 30 λεπτά.
  • Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για δέκα λεπτά και σέρβιρε με δροσερό γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο.

Read More

And More