Σούπα λαχανικών με φασόλια cannellini

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ντομάτα και λαχανικά είναι τα βασικά της συστατικά. Η σούπα σου θα δέσει με τα γλυκά, βρασμένα φασόλια cannellini.

Συστατικά

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ ξερό θυμάρι
  • Πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (μπορείς να δοκιμάσεις και έτοιμα ντοματάκια σε κονσέρβα)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ¼ του φλιτζανιού ντοματοπελτέ
  • 450 γρ φασόλια cannellini

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια από το βράδυ να μουλιάσουν
  • Βράσε τα φασόλια σε κατσαρόλα, αλλάζοντας τους το νερό στο ενδιάμεσο
  • Άσε τα βραστά φασόλια στην άκρη
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσε το λάχανο, τα καρότα, το σκόρδο, το θυμάρι και το πιπέρι
  • Άσε το μείγμα να ψηθεί για 3 λεπτά
  • Πρόσθεσε τον ζωμό, τις ντομάτες, το νερό και τον τοματοπελτέ. Άσε το μείγμα να βράσει με την κατσαρόλα σκεπασμένη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
  • Λιώσε την μισή ποσότητα φασολιών με ένα πηρούνι. Πρόσθεσέ τα στα λαχανικά σου και άσε το μείγμα να ζεσταθεί όλο μαζί

Tip

Για να αλλάξεις το νερό στα φασόλια, φρόντισε να έχεις βραστό νερό με το οποίο θα το αντικαταστήσεις

Read More

And More