Σούπα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Επιλέξτε τρόφιμα φυτικής προέλευσης πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως τα όσπρια.  Παράλληλα, προσθέτοντας τσίλι στη συγκεκριμένη συνταγή έχετε έναν λιποδιαλύτη στο πιάτο σας.

Συστατικά

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 φλ φασόλια μαυρομάτικα,  στραγγισμένα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ.γ αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 30-40 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό, τις ντομάτες, το τσίλι, και τη ρίγανη.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, σκεπασμένα και στη συνέχεια άλλα 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Read More

And More