Σούπα μινεστρόνε με κεφτεδάκια κοτόπουλου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ανοιξιάτικη και ελαφριά σούπα με λαχανικά και «κοφτά» ζυμαρικά

Συστατικά

  • 200 gr κιμάς κοτόπουλου
  • ½ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 6 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας σχινόπρασο
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • ¾ φλ. μικρά ζυμαρικά
  • 1 φλ. καρότα
  • 1 φλ. baby σπανάκι
  • φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τον κιμά με το ψωμί, τρεις κουταλιές παρμεζάνα, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, το αυγό, το σχινόπρασο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και σχημάτισε μικρά κεφτεδάκια.
  • Ζέστανε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ψήσε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε τους κεφτέδες και τρίξε στο τηγάνι το πράσο και δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά και τα καρότα.
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι σχεδόν al dente (στα περίπου επτά λεπτά), πρόσθεσε στη σούπα τα κεφτεδάκια και βράσει για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε καλά.
  • Σέρβιρε σε μπολάκια με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλισμένο με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More