Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα από ψητή κολοκύθα και πικάντικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 3 φλ. κολοκύθα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 450 gr σπαγγέτι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την κολοκύθα με το σκόρδο, το λάδι και αλατοπίπερο.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ταψί, άπλωσέ τα και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Βγάλε την κολοκύθα από το φούρνο και άφησέ την για 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Βάλε την κολοκύθα στο μπλέντερ, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις, διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Επέστρεψε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το μείγμα κολοκύθας με λίγο από το βραστό νερό.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν του υλικά σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More