Σπαγγέτι με σάλτσα κρασιού

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με ελαφρύ άρωμα κρασιού και βουτύρου

Συστατικά

  • 300 gr σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το κρασί σε μέτρια φωτιά για ένα με δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βραστό νερό, το βούτυρο και αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε τα σπαγγέτι και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε την παρεμζάνα, ανακάτεψε να λιώσει το τυρί και να γίνει η υφή της σάλτσας κρεμώδης.
  • Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More