Sparkling peach

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ξέρω ότι κάποιες από εσάς έχετε αδυναμία στη σαμπάνια και τον αφρώδη οίνο. Για αυτό το λόγο σου παρουσιάζω μια light συνταγή για cocktail με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.
Θερμίδες: 126/ μερίδα

Συστατικά

  • 3/4φλ. νερό
  • 1/2φλ. ζάχαρη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 ώριμα ροδάκινα κομμένα, χωρίς τη φλούδα
  • 750ml. Prosecco (προσέκο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε το νερό, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα.
  • Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Αφαίρεσέ τη από το μάτι και άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν κρυώσει, αφαίρεσε από μέσα το δεντρολίβανο και τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Μετά από 1 ώρα αφαίρεσε την κατσαρόλα από το ψυγείο και ρίξε το μείγμα μαζί με τα ροδάκινα σε ένα μούλτι.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Πέρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες από ένα σουρωτήρι και άφησέ το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
  • Βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και μοίρασέ το σε 8 ποτήρια.
  • Ρίξε λίγο πάγο και το prosecco.
  • Διακόσμησε με φέτες ροδάκινου και δεντρολίβανο.

Tip


Read More

And More