Spicy μελιτζανοσαλάτα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καυτερή μελιτζανοσαλάτα με ινδικά καρυκεύματα

Συστατικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος
  • 1/4 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1/4 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Πέρασε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, κάνοντας τρύπες σε όλη την επιφάνειά τους, άλειψέ τε με λίγο λάδι, τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για περίπου 45 λεπτά, γυρίζοντάς τες στα 20 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις μελιτζάνες και κόψε τη σάρκα τους σε μικρά κομμάτια, χωρίς να πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, τις μελιτζάνες, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρισε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Πρόσθεσε το κύμινο και τον κουρκουμά μαζί με αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό αν αρχίσει να κολλάει.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε το γιαούρτι και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
  • Σέρβιρε ζεστή τη μελιτζανοσαλάτα απευθείας ή και κρύα.

Read More

And More