Σπιτικά πατατάκια με πέστο κόκκινης πιπεριάς

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Τραγανά πατατάκια με μπαχαρικά και νόστιμη πέστο.

Θερμίδες: 82/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τα πατατάκια:
  • 2 πίτες αραβικές ολικής άλεσης (15εκ. διάμετρο η κάθε μια)
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πάπρικα
  • Για την πέστο:
  • 1φλ. ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/4φλ. αμύγδαλα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1+1/2κ. γλυκού ξύδι
  • 1κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1/8κ.γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/8κ.γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τα πατατάκια:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Κόψε την κάθε πίτα σε 16 κομμάτια.
  • Χώρισε στη μέση προσεκτικά το κάθε κομμάτι, ώστε να γίνουν δύο πιο λεπτά.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σε μια λαδόκολλα και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Πασπάλισε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πάπρικα.
  • Ψήσε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
  • Για την πέστο:
  • Συνδύασε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν!
  • Μοίρασε τα πατατάκια και την πέστο σε 8 πιάτα.

Read More

And More