Στικ αυγόφετας με άρωμα κανέλα και βανίλια

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτα στικάκια αυγόφετας με κανέλα, βανίλια και μέλι

Συστατικά

  • ½ φρατζόλα ψωμί
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 αυγά
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • άχνη ζάχαρη ή μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το ψωμί σε λεπτές φέτες και έπειτα κόψε την κάθε φέτα σε τρία με τέσσερα στικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύοντας σε μερίδες, βούτηξε τα στικ στο μείγμα αυγών και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι.
  • Τηγάνισε τα στικ για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με την άχνη ζάχαρη ή με μέλι ή και τα δύο.

Read More

And More