Tacos ψαριού με πικάντικο ντιπ

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι γρήγορο είναι πικάντικο και γευστικό. Συνόδευσέ το με ένα πεντανόστιμο ντιπ και λάχανο! Θα το λατρέψεις!

Συστατικά

  • Για το ντιπ: 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 3 κ.σ μαγιονέζα με λίγες θερμίδες
  • 3 κ.σ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ ξίσμα lime
  • 1 ½ κ.γ φρέσκο χυμό lime
  • Αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Για τα τάκος:1 κ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ κόλιαντρο σε σκόνη
  • ½ κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ.γ κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Λίγο σκόρδο τριμμένο
  • 750 γρ. Φιλέτο κοκκινόψαρου
  • Ελαιόλαδο
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 280οC
  • Για το ντιπ ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε καλά. Άφησε το ντιπ στην άκρη
  • Για τα τάκος ανακάτεψε το κύμινο με το κόλιαντρο, την πάπρικα, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο σε ένα μικρό μπολ
  • Πάναρε τα φιλέτα του ψαριού με το μείγμα των μπαχαρικών σου και βάλε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί
  • Ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ανοίγει κάπως το ψάρι με ένα πηρούνι
  • Διάλυσε το ψάρι σε ένα μπολ με ένα πηρούνι, ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι και μοίρασε το ψάρι σε κάθε μία από αυτές
  • Συμπλήρωσε με το λάχανο και μια κουταλιά από το ντιπ

Tip


Read More

And More