Ταλιατέλες με σπανάκι και κρέμα γιαούρτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ταλιατέλες με γεύση σπανάκι και κρέμα από γιαούρτι και πολλά λαχανικά που θα δώσουν μια πρωτόγνωρη νοστιμιά στο πιάτο σου.
Θερμίδες: 249/μερίδα

 

Συστατικά

  • 225 γραμμάρια ζυμαρικά/ταλιατέλες με σπανάκι
  • Σπρέι μαγειρικής με λάδι από λαχανικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεσαία κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, καθαρισμένη και κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο ελληνικό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα χαμηλή σε λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στράγγιξε.
  • Ψέκασε ένα τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ζέστανε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε λάδι και μετά το κολοκύθι, την κίτρινη κολοκύθα, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά, 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και μαγείρεψε μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, το βασιλικό, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι με το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More