Τάρτα αυγού με κινόα και θυμάρι

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια απολαυστική τάρτα με αυγό, μυρωδικά και με θρεπτική κινόα. Για σένα που προσέχεις τη γραμμή σου!
θερμίδες: 247

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι άψητη κινόα
  • 8 αυγά
  • 1 1/4 φλυτζάνι άπαχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια συσκευασία σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
  • Λάδωσε ένα μεσαίο ταψί με το βούτυρο και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε την κοινόα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε με κρύο νερό και μετά στράγγιξε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την κινόα.
  • Ανακάτεψε και το σπανάκι και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.
  • Κάλυψε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ανακίνησε το ταψί απαλά προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί η κινόα σε μία στρώση.
  • Ψήσε μέχρι να πήξει για 45 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσε από το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε την κορυφή ομοιόμορφα με το τυρί.
  • Ξαναβάλτο στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις μέχρι να γίνει το τυρί τραγανό για 10-15 λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει και μετά κόψτο σε κομμάτια.

Tip


Read More

And More