Τάρτα Καρύδα

5
Mερίδες

Τραγανή, κρεμώδης με άρωμα καρύδας και βανίλιας. Μια τάρτα που θα λατρέψεις και θα χάσεις αν δεν δοκιμάσεις!
Θερμίδες: 281

Συστατικά

  • Κρούστα:
  • 1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη (όπως Pillsbury)
  • Γέμιση:
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας light
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρέγκα:
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί 25.4 εκατοστών.
  • Για τη γέμιση:
  • Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.
  • Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε μια μικρή κατσαρόλα στους 180 ° μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη (να μην βράσει).
  • Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω έχεις ένα μπολ με πάγο.
  • Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο.
  • Για τη μαρέγκα:
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτυτα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
  • Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.
  • Ψήσε 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.

Tip


Read More

And More