Τάρτα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Θερμίδες: 250/ μερίδα

Συστατικά

  • 400γρ. παντζάρι τριμμένο
  • 30γρ. μαργαρίνη
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 60ml ξύδι βαλσάμικο
  • 2κ. γλυκού φύλλα θυμαριού
  • 150γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 150γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Μια ζύμη για τάρτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε τη ζύμη για τάρτα σε ένα αντικολλητικό ταψί 30εκ. και άφησέ την να κρυώσει στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε μέσα στην τάρτα άβραστο ρύζι και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ρύζι και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμύδια με το αλάτι για 6-8 λεπτά.
  • Έπειτα ρίξε μέσα το παντζάρι, το βαλσάμικο, το θυμάρι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.
  • Ρίξε το μείγμα με το παντζάρι μέσα στο ταψί και από πάνω σπάσε το κατσικίσιο τυρί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί.
  • Ψήσε για 35 λεπτά.

Read More

And More