Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό ασιατικό πιάτο με γαρίδες και λαχανικά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 12 γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ
  • 3 φλ. βραστό ρύζι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλ. αρακάς
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες καλά και ψησ’ τες στο τηγάνι για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τσιγάρισε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Ρϊξε και το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι και σοτάρισε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σπρώξε το ρύζι στη μια πλευρά του σκεύους και στον κενό χώρο ρίξε τα αυγά, ανακατεύοντάς τα ώστε να “στραπατσαριστούν” και να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρόσθεσε τον αρακά, τη σος σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και τις γαρίδες και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Read More

And More