Τόνος με φασόλια και σέλινο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δοκίμασε αυτή τη δροσερή σαλάτα με τόνο και φασόλια,  για κυρίως ή βραδινό! Πλούσια σε θρεπτική αξία, χαμηλή σε θερμίδες.
Θερμίδες: 200

 

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/4 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τέσσερις κονσέρβες των 90 γραμμαρίων τόνο σε νερό στραγγισμένο
  • 3 κοτσάνια σέλινο με φύλλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Δύο κονσέρβες των 400 γραμμαρίων άσπρα φασόλια στραγγισμένα
  • 1 1/2 κουταλιές στραγγισμένα κάπαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε ελαφρά το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, και έπειτα πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Ρίξε μέσα το σχοινόπρασο και τη βινεγκρέτ λεμονιού-μουστάρδας και αλατοπιπέρωσε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε απαλά το στραγγισμένο τόνο με το σέλινο, τα άσπρα φασόλια και την κάπαρη.
  • Πρόσθεσε τη βινεγκρέτ λεμόνι-μουστάρδα και ανακατέψτε για να απλωθεί σε όλη τη σαλάτα.
  • Ρίξε στη σαλάτα αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε αν το θες και με ψωμί.

Tip


Read More

And More