Τορτίγια με κοτόπουλο και mango

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας ανατρεπτικός αλλά δροσερός συνδυασμός. Δοκίμασε να “μπερδέψεις” τα φρούτα με τα λαχανικά και να ολοκληρώσεις με το πρωτεϊνούχο κοτόπουλο.
Θερμίδες: 283/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 3κ. σούπας κάρυ σε σκόνη
  • 3κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 100γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2φλ. νεκταρίνια ψιλοκομμένα
  • 3/4φλ. κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1/3φλ. μάνγκο κομμένο
  • 2κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 6 τορτίγιες ολικής άλεσης (30 εκ.)
  • 24 λεπτές φέτες αγγουριού
  • 1 1/2φλ. ρόκα baby

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ συνδύασε το γιαούρτι, το κάρυ, το σκόρδο, 1κ. σούπας χυμό λάιμ και το κοτόπουλο.
  • Άφησέ το στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να μαριναριστεί.
  • Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τις άλλες 2κ. σούπας χυμό λάιμ, τα νεκταρίνια, τα κρεμμύδια, το μάνγκο, το κόλιαντρο, το δυόσμο, το τζίντερ και το κόκκινο πιπέρι.
  • Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, πασπάλισέ το με αλάτι και σπρέι μαγειρικής και ψήσε το στο γκριλ, ώσπου να γίνει.
  • Μοίρασε το κοτόπουλο, το μείγμα με τα νεκταρίνια, το αγγούρι και τη ρόκα ομοιόμορφα σε 6 τορτίγιες.
  • Σέρβιρε σε κάθε πιάτο από μια τορτίγια.

Tip


Read More

And More