Τορτίγια με χοιρινό

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια τορτίγια που παντρεύει το χοιρινό με τα χρωματιστά λαχανικά. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το μεσημεριανό σου γεύμα, χωρίς να βαρύνει το στομάχι σου ή να σε “φορτώσει” με θερμίδες.
Θερμίδες: 226/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 1κ. σούπας σουσαμέλαιο
  • 1κ. σούπας τζίντζερ λιωμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλ. τομάτα ψιλοκομμένη
  • 55γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 340γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 1/2κ. σούπας νερό
  • 1κ. σούπας σάλτσα τομάτς
  • 8 τορτίγιες ολικής αλέσεως (17 εκ.)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια ένταση.
  • Πρόσθεσε το σουσαμέλαιο.
  • Όταν ζεσταθεί το σουσαμέλαιο πρόσθεσε το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Δυνάμωσε την ένταση και πρόσθεσε την τομάτα και τα μανιτάρια.
  • Μετά από 2 λεπτά πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Μαγείρεψε για 2 λεπτά και μετά τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε από πάνω λίγο αλάτι.
  • Στο ίδιο τηγάνι και σε υψηλή ένταση, πρόσθεσε το σπρέι μαγειρικής.
  • Ρόξε το κρέας και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίξε το νερό και τη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το μείγμα που έχεις στο μπολ μέσα στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να γίνει το κρέας.
  • Χώρισε το μείγμα και στις 8 τορτίγιες και σέρβιρε σε κάθε πιάτο από μια τορτίγια.

Tip


Read More

And More