Τραγανά κουλουράκια με σουσάμι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και μπορούν να ικανοποιήσουν εσένα που δεν τρελαίνεσαι τόσο για τα παραδοσιακά κουλουράκια του Πάσχα. Δοκίμασέ τα μέσα στον καφέ ή το γάλα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που δεν θα θέλεις να σταματήσεις.

Συστατικά

  • 1.500-1700 γρ αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 600 γρ βούτυρο
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 5 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 ποτηρι του κρασιού γάλα
  • 4 κ.σ ούζο ή ρακί ή μαστίχα
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ
  • Πρόσθεσε στον κάδο του μίξερ και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημσ
  • Ζέστανε ελαφρά το γάλα και διάλυσε μέσα τη σόδα. Πρόσθεσε το μείγμα στον κάδο και συνέχισε το χτύπημα
  • Συμπλήρωσε και το ούζο ή τη ράκι ή τη μαστίχα
  • Η ζύμη είναι σκληρή και δεν πλάθεται όπως τα παραδοσιακά κουλουράκια
  • Φτάξε με τα χέρια σου μπαστουνάκια ή στρογγυλά κομματάκια
  • Χτύπησε το αυγό με το νερό και βούτα ένα, ένα τα κουλουράκια πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι
  • Βάλε σε λαμαρίνα (χωρίς να τη λαδώσεις) και ψήσε στους 180οC για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα

Tip


Read More

And More