Τραγανές γαρίδες φούρνου με σάλτσα σόγιας

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Παναρισμένες γαρίδες στον φούρνο με πλούσια γλυκόξινη σάλτσα σόγιας

Συστατικά

Για τις γαρίδες:

  • 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλ. σόγια σος
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού

Για την σάλτσα:

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 1/3 φλ. σόγια σος
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • χυμός από 1 lime
  • 1 κ. γλυκού tabasco
  • 2 κ. σούπας κρύο νερό
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • ξύσμα lime
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με την σόγια σος και το ξύδι ρυζιού.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες, ανακάτεψε, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Πέρασε τις γαρίδες από το τρίμμα ψωμιού και έπειτα τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το μέλι, την σόγια, το σκόρδο, το tabasco και τον χυμό lime μέχρι να βράσουν.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το κρύο νερό με το corn flour, μέχρι να διαλυθεί.
  • Ρίξε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, περίχυσέ τες με την σάλτσα, πασπάλισε με το ξύσμα lime και τον κόλιανδρο και σέρβιρε.

Read More

And More