Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού με σος από κάσιους

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια απολαυστική συνταγή, ιδανική για βραδιές ταινιών.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το κουνουπίδι:
  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2φλ. αλεύρι ολικής
  • 1/2φλ. νερό
  • 2κ. σούπας λάδι από αβοκάντο
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 3/4φλ. σάλτσα ντομάτας
  • Για τη σος:
  • 1/2φλ. κάσιους, μουλιασμένοι για ώρα στο νερό
  • 1/2φλ. νερό
  • 2κ. γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το κουνουπίδι:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το νερό, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε μέσα στο μπολ το κουνουπίδι και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Έπειτα ρίξε μέσα τη σάλτσα ντομάτας, ανακάτεψε καλά και ψήσε για 5-7 λεπτά ακόμα.
  • Για τη σος:
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σος, μέχρι να λιώσουν.

Read More

And More