Τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένου με αμύγδαλα και μυρωδάτο γιαούρτι

Συστατικά

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, άνηθος και κόλιανδρος
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • βούτυρο και λάδι για το τηγάνισμα
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα μυρωδικά και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μετάφερε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψε το κοτόπουλο διαγώνια σε λωρίδες και αλάτισέ το καλά με 1/4 κουταλάκι αλάτι.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο μπολ με το 1/3 γιαουρτιού και ανακάτεψε ώστε να καλυφθεί όλο.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι αμυγδάλου και πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αλεύρι.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσό χρώμα.
  • Βάλε το κοτόπουλο να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ το καλά.
  • Σέρβιρε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού που έχεις διατηρήσει και βρασμένο αρωματικό ρύζι.

Read More

And More