Τραγανό κοτόπουλο με μέλι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παναρισμένο φιλέτο με σος από μέλι και σόγια σος

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας νερό
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1/2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με τα δύο κουταλάκια σόγιας, ένα κουταλάκι σκόρδο και ένα κουταλάκι τζίντζερ και άφησέ το να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  • Βύθισε το κοτόπουλο στα χτυπημένα αυγά και έπειτα στο τρίμμα ψωμιού και ψησ’ τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Βάλε το μέλι την υπόλοιπη σόγια και το λιωμένο σκόρδο σε ένα κατσαρολάκια και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε το corn flour και το νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Ρίξε τη σος πάνω από το ψημένο κοτόπουλο και σέρβιρε με λαχανικά και πασπαλισμένο με σουσάμι.

Read More

And More