Trifle φράουλα-σοκολάτα

5
Mερίδες

Αυτό το γλυκό-κόλαση με τις πολλές στρώσεις από κέικ, φράουλα, κρέμα και σοκολάτα! Απογειώνει τη γεύση σου!

Συστατικά

  • 1 πακέτο κέικ χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο μαλακό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
  • 1 πακέτο βανίλια πουτίγκα της στιγμής χωρίς γλουτένη
  • 1 1/2 σαντιγί με λίγες θερμίδες
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ βατόμουρο
  • 3 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Φτιάξε το μείγμα κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας ανάλατο βούτυρο, αυγά, και 1 φλιτζάνι νερό.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί τετράγωνο που έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στους 180 για 38 λεπτά και βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το γάλα και το μείγμα πουτίγκα σε ένα μεσαίο μπολ με ένα σύρμα για 2 λεπτά.
  • Σκέπασε και άσε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Βάλε τη σαντιγί σε ένα δοχείο.
  • Κόψε το κέικ σε 2.5 cm και βάλε το μισό στη βάση του ποτηριού.
  • Μούσκεψε το κέικ με 2 κουταλιές της σούπας λικέρ εάν θέλεις.
  • Πρόσθεσε πάνω από το κέικ μισό από το μείγμα πουτίγκας και μισές φράουλες.
  • Κράτησε 1/4 φλιτζάνι από τη σαντιγί και πρόσθεσε πάνω από τις φράουλες.
  • Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες στρώσεις.
  • Βάλε το ψυγείο για 8 ώρες.
  • Σέρβιρε συμπληρώνοντας στο κέντρο του trifle με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί και με σιρόπι σοκολάτας.

Tip


Read More

And More