Τρουφάκια με γέμιση από γιαούρτι και αβοκάντο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια απολαυστική και δροσερή συνταγή που θα μειώσει την επιθυμία σου για γλυκό. Απόλαυσέ την το πρωί με γάλα ή το απόγευμα σαν σνακ.

Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 220γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2φλ. αβοκάντο πολτοποιημένο
  • 1/3φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2κ. σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Για την επικάλυψη:
  • 280γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτύπησε το τυρί κρέμα, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
  • Πρόσθεσε το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
  • Ρίξε μέσα την κουβερτούρα και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. και ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθέτησε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Έπειτα αφαίρεσε το ταψί από το ψυγείο και ξύσε το μείγμα με μια κουτάλα.
  • Πλάσε με τα χέρια 24 μπάλες.
  • Βάλε τις μπάλες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βούτηξε μέσα τις μπάλες.
  • Άφησε τα τρουφάκια να κρυώσουν στο ψυγείο.

Read More

And More