Τρουφάκια σοκολάτας

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα… για να μην σε πιάνουν υπογλυκαιμίες!

55 θερμίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 του φλιτζανιού λικέρ αμύγδαλο ή αμαρέτο
  • 1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε και τις δύο σοκολάτες σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και με τον επεξεργαστή να δουλεύει – αν είναι δυνατό – πρόσθεσε τη στη σοκολάτα
  • Συμπλήρωσε το βούτυρο, το λικέρ και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή βάση
  • Βουτύρωσε ελαφρά ένα επίπεδο μπολ και άπλωσε την σοκολάτα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη.  Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει
  • Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και τη σκόνη κακάο σε ένα άλλο
  • Γύρισε τη σοκολάτα σε ξύλο κοπής και αφαίρεσε την πλαστική μεμβράνη. Κόψε τη σοκολάτα σε 8 λωρίδες και αντίστοιχα σε κυβάκια. Ανά διαστήματα βύθισε το μαχαίρι σε νερό να μην κολλάει
  • Πέρασε τα σοκολατάκια πρώτα από το αμύγδαλο και μετά από το κακάο. Στο ψυγείο μπροούν να διατηρηθούν σε σκεπασμένο σκεύος, με λαδόκολλα ενδιάμεσα, μέχρι και 2 εβδομάδες. 
  • Βγάλε τα σοκολατάκια που θέλεις να σερβίρεις 5 λεπτά από το ψυγέιο και μετά πρόσφερε…

Tip


Read More

And More