Βασιλόπιτα με σοκολάτα και frosting κακάο

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σοκολατένια βασιλόπιτα με κρέμα τυριού και κακάο

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 200 gr βούτυρο σε κύβους
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 gr σκόνη κακάο
  • 10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 6 αυγά
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 120 gr αμύγδαλο σε σκόνη

Για το frosting:

  • 120 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 240 gr ricotta
  • 70 gr ζάχαρη καρύδας
  • 35 gr κακάο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 150 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ψηλό ταψάκι με 20 cm διάμετρο.
  • Βάλε το βούτυρο και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το σιρόπι σφενδάμου και πρόσθεσε το μείγμα βουτύρου μόλις κρυώσει.
  • Χτύπησε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για έξι λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε το 1/3 από το μείγμα αυγών σε εκείνο του βουτύρου και ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.
  • Πρόσθεσε και το αμύγδαλο σκόνη μαζί με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και συνέχισε να ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Ρίξε το τελικό μείγμα στο ταψί και ψήσε για 55 λεπτά, τσιμπώντας με μια οδοντογλυφίδα για να βγει καθαρή, πριν το βγάλεις από τον φούρνο.
  • Όσο η βασιλόπιτα κρυώνει, χτύπησε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ricotta μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε την ζάχαρη, το κακάο και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς.
  • Βάλε το frosting στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα με μια σπάτουλα άπλωσέ το πάνω στο κρύο κέικ, αφού το βγάλει από το ταψί του.

Read More

And More