Βελουτέ σούπα κολοκυθιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Νόστιμη και ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Θερμίδες: 215/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 3φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1φλ. νερό
  • 3/4φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Λίγη κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια,το ζωμό και το νερό.
  • Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, κάλυψε την κατσαρόλα και μείωσε τη θερμοκρασία.
  • Μαγείρεψε για 15-20 λεπτά ή έως ότου τα κολοκυθάκια να είναι πολύ μαλακά.
  • Χρησιμόποιησε ένα ραβδομπλέντερ για να κάνεις τη σούπα βελουτέ.
  • Πρόσθεσε μέσα την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
  • Σέρβιρε τη σούπα σε 4 μπολ και ρίξε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και τυρί.

Read More

And More