Χειροποίητη κέτσαπ

4 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
22
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τομάτες, καλά καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι νερό, χωρισμένο σε δύο ποτήρια
  • 2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι έλαιο από λαχανικά
  • 1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • Ένα ολόκληρο γαρύφαλλο
  • Μαύρο πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις και κόβεις σε μικρά κομμάτια τις τομάτες.
  • Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα, ρίχνεις όλα τα συστατικά και τα χτυπάς σιγά – σιγά, μέχρι να λιώσουν όλα και πλήρως.
  • Τοποθετείς το μείγμα σε μία κατσαρόλα και αρχίζεις να βράζεις σε υψηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες.
  • Κάθε μία ώρα ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις βράσει, με ένα μίξερ χειρός χτυπάς την σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αραιώσει.
  • Τοποθετείς την σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο και χτυπάς απαλά με ένα κουταλάκι.
  • Προσθέτεις λίγο μαύρο πιπέρι και απολαμβάνεις.

Read More

And More