Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
30
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και spicy μπισκότα με τζίντερ, κανέλα και γαρίφαλο

Συστατικά

Για τα μπισκότα:

  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 φλ. μελάσα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 κ. γλυκού αλάτι

Για το frosting:

  • 2 γλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε την μελάσα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά, ρίχνοντας και το αυγό στο μείγμα, χτυπώντας μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι και πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και ελάχιστα κολλώδης σαν πλαστελίνη, κόψ’ την σε τρία ίσα μέρη, τύλιξέ τα με μεμβράνη και άφησέ τα στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, τοποθέτησε δύο σχάρες σε απόσταση 1/3 του φούρνου μεταξύ τους και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  • Πασπάλισε μα αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη και άνοιξε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με πάχος περίπου τρία χιλιοστά.
  • Με κουπάτ σε διάφορα σχέδια κόψε τα μπισκότα από την ζύμη και μετάφερέ τα στα ταψιά.
  • Επανάλαβε την διαδικασία με όλο το ζυμάρι και τα περισσεύματα ζύμης που απομένουν από τα μπισκότα που κόβεις.
  • Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, αλλάζοντας την θέση των δύο ταψιών στον φούρνο στην μέση του χρόνου ψησίματος (πέντε λεπτά).
  • Άφησε τα μπισκότα να σταθούν για πέντε λεπτά στο ταψί και έπειτα να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
  • Στο μίξερ χτύπησε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και την βανίλια μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και παχύρρευστο γλάσο.
  • Μετάφερε το frosting σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό στόμιο και “ζωγράφισε” το περίγραμμα του μπισκότου σε κάθε gingerbread.
  • Άφησε το γλάσο να στεγνώσει εντελώς για αρκετές ώρες και σέρβιρε σε πιατέλες και κουτιά.

Read More

And More