Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καραμέλα και σπασμένη σοκολάτα

2 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μπισκότα ολικής άλεσης με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα

Συστατικά

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 1 φλ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Άπλωσε τα μπισκότα σε μία στρώση πάνω στο χαρτί.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο με την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακάτευε το μείγμα συνεχώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.
  • Ρίξε γρήγορα και προσεκτικά την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα στο ταψί και άπλωσέ την.
  • Πασπάλισε την καραμέλα όσο είναι καυτή με τις σταγόνες σοκολάτας και μετά από δύο λεπτά που θα έχουν λιώσει, άπλωσέ την με σπάτουλά.
  • Πασπάλισε την σοκολάτα με τα καρύδια και άφησέ τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τελείως.
  • Σπάσε σε κομμάτια και σέρβιρε.

Read More

And More