Χριστουγεννιάτικη σπανακόπιτα με τυριά σε σχήμα έλατου

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή στριφογυριστή σπανακόπιτα με τρία τυριά και γλάσο σκόρδου

Συστατικά

  • 340 gr σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 170 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλυκού + έξτρα μείγμα μπαχαρικών
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. cheddar τριμμένο
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με το τυρί κρέμα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το αλάτι, την σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι, το τσίλι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με το μισό cheddar και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Άπλωσε την ζύμη για πίτσα σε ένα αντικολλητικό φύλλο και με το μαχαίρι κόψ’ την σε ένα μεγάλο τριγωνικό σχήμα.
  • Πάρε τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης που περισσεύουν δεξιά και αριστερά από το τρίγωνο και τοποθέτησέ τα σε ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Πίεσε τις δύο πλαϊνές άκρες των κομματιών μεταξύ τους, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να σχηματιστεί ένα δεύτερο τρίγωνο.
  • Άπλωσε πάνω στο πρώτο τρίγωνο το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά ομοιόμορφα.
  • Πασπάλισε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο cheddar και καπάκωσε με το δεύτερο τρίγωνο ζύμης που σχημάτισες.
  • Με τον κόφτη πίτσας ή ένα μαχαίρι κόψε το “δέντρο” σε λωρίδες με πλάτος περίπου 2,5 cm, αφήνοντας άκοπο το κέντρο του τριγώνου.
  • Πιάσε τις κομμένες άκρες, δεξιά και αριστερά, και στριφογύρισέ τες γύρω από τον άξονά τους προς τα έξω.
  • Ψήσε για περίπου 22 λεπτά και αφαίρεσε από τον φούρνο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και ανακάτεψέ το με την σκόνη σκόρδου και το έξτρα μείγμα μπαχαρικών.
  • Με ένα πινέλο άλειψε όλο το “δέντρο” με το μείγμα βουτύρου και σέρβιρε.

Read More

And More