Ζεστές ντομάτες με βούτυρο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γλυκές ντομάτες σοταρισμένες με βούτυρο και κρεμμυδάκι

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (2,5 cm) τριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 750 gr ντομάτες κομμένες στα έξι
  • 2 κ. σούπας και 2 κ. γλυκού σόγια σος
  • αλάτι
  • βρασμένο ρύζι (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το βούτυτο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις σταματήσει να κοχλάζει, πρόσθεσε το τζίντζερ και το λευκό τμήμα των κρεμμυδιών και σοτάρισέ τα για δύλο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και σοτάρισέ τε για περίπου τρία λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή.
  • Ρίξε και τη σόγια σος και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και μια πρέζα αλάτι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι οι ντομάτες να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Σέρβιρε με αρωματικό ρύζι, πασπαλισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

Read More

And More