Ζουμερό καπνιστό συκώτι στο τηγάνι με πάπρικα

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό τρυφερό συκώτι ψημένο στο τηγάνι με άρωμα πάπρικας

Συστατικά

  • 4 φέτες συκώτι μοσχαριού
  • 6 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • ½ λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το συκώτι σε ένα μπολ με το γάλα και το άφησέ το στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σκούπισε καλά το συκώτι με απορροφητικό χαρτί και άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πασπάλισε το συκώτι σε όλες τις πλευρές του με την πάπρικα, ώστε να καλυφθεί πλήρως.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε μιάμιση κουταλιά λάδι.
  • Δουλεύοντας σε δόσεις, ψήσε το συκώτι από την μία πλευρά και μόλις αρχίσει να κάνει ζάρες, γύρισέ το.
  • Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε να γυρίζεις πλευρές ανά περίπου ένα λεπτό για περίπου έξι λεπτά.
  • Χωρίς να τρυπήσεις καθόλου το συκώτι, μετάφερέ το σε ένα ξύλο κοπής και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο για πέντε λεπτά.
  • Επανάλαβε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια συκωτιού, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι.
  • Αφού “σταθεί” κάθε κομμάτι για πέντε λεπτά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το συκώτι σε λεπτές φέτες και πασπάλισε με μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο.

Read More

And More